visual4_0_0.png

Bedrijfsbeëindigingsbegeleiding

Geen bedrijfsopvolger? Veranderende grondprijzen, dalende inkomsten, toeslagrechten, Mest- en andere regelgeving, zomaar een aantal aspecten waar de agrarische ondernemer vandaag de dag mee wordt geconfronteerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer ondernemers overwegen om hun onderneming te staken.

De Noordelijke Rentmeesters beseffen als geen ander dat deze beslissing niet eenvoudig is en kunnen u helpen om een weloverwogen besluit te nemen.

Indien u beëindiging van uw bedrijf overweegt, is het raadzaam om tijdig vrijblijvend contact op te nemen met de Noordelijke Rentmeesters. Op basis van gedegen opleiding en jarenlange ervaring met persoonlijke aandacht en betrokkenheid kunnen wij u optimaal begeleiden.

Het complete dienstenpakket bij bedrijfsbeëindiging bestaat (onder andere) uit een waardebepaling van het bedrijf met een specificatie van de fiscaal belaste en onbelaste elementen; Advisering omtrent de fiscale aspecten van bedrijfsstaking (in samenspraak met uw accountant); Informatieverstrekking van het lokale aanbod; Bemiddelen bij de verkoop van het agrarisch onroerend goed en de agrarische productierechten; Bemiddelen bij de aankoop van een vervangend woonhuis; Advisering omtrent de financiële planning bij bedrijfsstaking, (in samenspraak met uw accountant). Tevens hebben wij goede relaties met diverse banken en estateplanners.

Kortom, de Noordelijke Rentmeesters hebben alles in huis om het gehele beëindigingsproces te begeleiden vanaf de eerste waardebepaling tot en met de overdracht van het vervangende woonhuis.